Φυσικοθεραπεία

Το κέντρο φυσικοθεραπείας HOLITOUCH Physio είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα φυσικοθεραπείας. Τα Φυσικά Μέσα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικοθεραπείας καθώς βοηθάνε στην μείωση του πόνου και προάγουν την φυσική επούλωση του πάσχοντας ιστού.

Κάποια από αυτά είναι:

 • Θεραπευτικός Υπέρηχος: είναι ένα μέσο που δρα αναλγητικά σε οξύ και χρόνιο πόνο. Επιπλέον βοηθά στην επούλωση των τραυματισμένων ιστών. Μια εφαρμογή του υπερήχου που χρησιμοποιείται ευρέως είναι η φωνοφόρεση. Στην μέθοδο αυτή χρησιμοποιούμε τον υπέρηχο σε συνδυασμό με κάποιο αντιφλεγμονώδες σκεύασμα με στόχο την καλύτερη απορρόφηση τη θεραπευτικής ουσίας από την πάσχουσα περιοχή.
 • Ηλεκτροθεραπεία: οι δυο βασικές μορφές ηλεκτροθεραπείας είναι ο διαδερμικός ηλεκτρικός ερεθισμός (TENS) και ο μυϊκός ηλεκτρικός ερεθισμός (EMS). Το TENS επιδρά αναλγητικά περιορίζοντας νευροφυσιολογικά τον πόνο. Το EMS βοηθά στη νευρομυική ενεργοποίηση μυών που αδυνατούν να λειτουργήσουν. Τέτοιες εφαρμογές είναι προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά για την πρόληψη ατροφίας των μυών και σε νευρολογικές διαταραχές (π.χ. drop foot, πάρεση προσωπικού νεύρουκ.α.).
 • Μαγνητοθεραπεία: είναι μια σύγχρονη μέθοδος φυσικοθεραπείας που χρησιμοποιεί τα μαγνητικά πεδία προς όφελος του σώματος.
  Ενδεικτικά κάποια αποτελέσματα είναι:
  1. Αύξηση της οστεογένεσης
  2. Αύξηση της αγγειακής κυκλοφορίας – αιμάτωση
  3. Αναλγητικά αποτελέσματα
  4. Επιτάχυνση πώρωσης καταγμάτων
  5. Διέγερση αδένων και παράγωγη ορμονών
  6. Εξισορρόπηση του PH
 • TECAR (Ενδογενής θερμοθεραπεία): είναι μια καινοτόμος μέθοδος φυσικοθεραπείας που διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης και επιταχύνει τον χρόνο ανάρρωσης του ασθενούς.
 • Θεραπευτικό Laser: είναι μια ανώδυνη και σύγχρονη μέθοδος φυσικοθεραπείας που βοηθά:
  1. Στην απορρόφηση του οιδήματος
  2. Στην μείωση της φλεγμονής
  3. Στην γρήγορη αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων
  4. Στην μείωση μυϊκών και αρθριτικών πόνων, κ.α.
 • Θερμοθεραπεία: με την χρήση υπέρυθρης ακτινοβολίας επιτυγχάνουμε την αύξηση της θερμοκρασίας και κατά συνέπεια την αύξηση του μεταβολισμού λόγο της αγγειοδιαστολής στην πάσχουσα περιοχή.

Manual Neuro Therapy (ΜΝΤ-ΝR)

Η δια χειρών Νευροθεραπεία είναι μία σύγχρονη νευροεπιστήμη που σκοπεύει στη διαχείριση του πόνου και των νευρομυοσκελετικών διαταραχών.

Αποτελείται από τα εξής μέρη

Νευρορεφλεξολογία

μέσω πιέσεων και χειρισμών στο περιόστεο του σκελετού του άκρου πόδα και των νευροανακλαστικών σημείων του, επιτυγχάνεται εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος.

Σπονδυλικός Συντονισμός

Εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος με ειδικούς χειρισμούς στη σπονδυλική στήλη.

Σπλαχνική κινητοποίηση

Κινητοποίηση περιτονίας των κοίλων οργάνων (σπλάχνων) για την εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος.

Φυσικοθεραπεία - συνεδρία από τον Θεόδωρο Τσίρο
Ηλεκτροβελονισμός σε πόδι

Ηλεκτροβελονισμός

Ο ηλεκτροβελονισμός είναι μια σύγχρονη τεχνική διέγερσης των κλασσικών σημείων του βελονισμού της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, χωρίς τη χρήση βελόνας (που πολλοί άνθρωποι φοβούνται).

Είναι μια ολιστική μέθοδος που σημαίνει ότι έχει εφαρμογή σε ένα ευρύ φάσμα δυσλειτουργιών και παθήσεων του οργανισμού χωρίς να αποκαθιστά το μέρος αλλά το σύνολο (όλον – ολιστική), με σκοπό την επαναφορά της ομοιόστασης.

Στο κέντρο εφαρμογής και εκπαίδευσης HOLITOUCH εφαρμόζουμε και διδάσκουμε την μέθοδο του ηλεκτροβελονισμού για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων, νευρομυοσκελετικών δυσλειτουργιών και εθισμών (διατροφή, κάπνισμα, αλκοόλ κ.α.)

Οι διαταραχές στο ενεργειακό μας πεδίο και συγκεκριμένα στα κανάλια που ρέουν στο σώμα μας, τους μεσημβρινούς, προκαλούν ασθένειες σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική. Ο ηλεκτροβελονισμός βοηθά τον οργανισμό να επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση δηλαδή να είναι υγιής.

Physio Aesthetics

Η φυσιοαισθητική ή Physio Aesthetics, είναι ένας τομέας φυσικοθεραπείας που πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα από τις παραδοσιακές θεραπείες ομορφιάς, καθώς εκτελείται από επαγγελματίες υγείας, με στόχο τη βελτίωση αυτών των ατελειών του προσώπου σε υγιή επίπεδα.

Η θεραπεία TECAR προσώπου βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και προωθεί τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του δέρματος και του μυϊκού τόνου. Αισθητικά επιδρά στο δέρμα μειώνοντας τις γραμμές έκφρασης, συσφίγγει το δέρμα και μειώνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Εφαρμόζεται με ειδική κρέμα που σαν βασικό συστατικό έχει το Υαλουρονικό Οξύ το οποίο είναι γνωστό για τις εξής ιδιότητες:

 • Βαθιά ενυδάτωση
 • Αντιγήρανση
 • Ανάπλαση των κυττάρων
 • Αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου κ.α.

Φυσικοθεραπευτικά η θεραπεία TECAR προσώπου βοηθά πολύ αποτελεσματικά στις εξής περιπτώσεις:

 • Σύνδρομο Κροταφογναθικής Άρθρωσης . Είναι μια πάθηση την οποία πολύς κόσμος έχει και ίσως να μην το γνωρίζει με πληθώρα συμπτωμάτων. Ως αποτέλεσμα του βρουξισμού (όταν σφίγγουμε ή τρίζουμε τα δόντια μας κυρίως κατά τον βραδινό ύπνο) είναι η δημιουργία αρθρίτιδας στην κροταφογναθική άρθρωση η οποία γίνεται δύσκαμπτη και επώδυνη και μπορεί να επιφέρει ακόμη και κατάγματα των δοντιών. Οι συχνοί πονοκέφαλοι, ο πόνος κατά τη μάσηση ή ακόμη και η πυροδότηση συμπτωμάτων του αυχενικού συνδρόμου είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που δημιουργεί στη καθημερινότητα του πάσχοντα. Ένας οδοντίατρος ή ένας γναθολόγος μπορεί να εξετάσει τη σύγκλιση των δοντιών και να αποφανθεί κατά πόσο ο ασθενής κάνει όντως βρουξισμό και σε τι βαθμό έχει φθαρεί η κροταφογναθική άρθρωση ούτως ώστε να βγάλουμε ένα καλύτερο πλάνο θεραπείας.
 • Χρόνια Ημικρανία. Επίσης μια περίπτωση που μπορεί να βρει τη λύση της μέσω της θεραπείας προσώπου και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες όπως:
  • Ηλεκτροβελονισμός
  • Rejuvance
  • Gua Sha Προσώπου
 • Νευραλγία Τρίδυμου Προσωπικού Νεύρου
 • Πάρεση Τρίδυμου Προσωπικού Νεύρου (Bell’s palsy)
 • Χρόνια Ιγμορίτιδα κ.α.